Eljárás

2023.05.25. 10:09

Figyelmetlenség okozott balesetet Vámosgyörkön

Eredményesen zárult a közvetítői eljárás a baleset résztvevői között.

HEOL

A vétlen autó sofőrje megsérült

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás megszüntetéséről határozott azzal a gyanúsítottal szemben, akinek a figyelmetlensége közlekedési balesetet okozott Vámosgyörkön – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint írta, a járási ügyészség határozata szerint a férfi 2023 januárjában Vámosgyörk belterületén Gyöngyös felé haladt autójával egy járműoszlop harmadik tagjaként. A sort vezető autó balra akart kanyarodni, ezért a terelővonalhoz húzódva megállt, az őt követő autó ezt észlelve szintén így tett. Ekkor érkezett a gyanúsított, aki későn észlelte az előtte álló járműveket, ezért rövid fékezést követően a kocsija elejével az előtte álló jármű hátuljának ütközött, a gépkocsit pedig ezzel nekilökte az őelőtte álló, másik autó hátuljának. Az ütközések következtében a középső autó jobb első ülésén becsatolt biztonsági övet használva utazó sértett szegycsont törést szenvedett.

A gyanúsított a legáltalánosabb KRESZ szabályt szegte meg, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon és ne zavarjon.

A járási ügyészség határozatával az eljárást felfüggesztette a felek – gyanúsított és sértett – közötti közvetítői eljárás lefolytatása céljából. Az illetékes kormányhivatal tájékoztatta az Egri Járási Ügyészséget arról, hogy a közvetítői eljárás véget ért, a gyanúsított és a sértett között létrejött a gyanúsított tevékeny megbánását biztosító megállapodás, valamint ennek teljesítése is megtörtént.

– Tevékeny megbánás miatt nem büntethető, aki a közlekedési vétség elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. Erre figyelemmel az ügyészség, mivel a tevékeny megbánás folytán a gyanúsított büntethetőség megszűnt, megszüntette az eljárást – fogalmazott az ügyész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában