Bikesafe

2023.05.06. 08:56

Nehezítsd meg a bringatolvajok dolgát! Irány az érsekkert, Pétervására vagy Ostoros!

Könnyebben előkerül, ha baj van.

HEOL

Az Egri Rendőrkapitányság munkatársa május 9-én 10 óra és 13 óra között, illetve 31-én 11 óra és 14 óra között várja a BikeSafe kerékpár-regisztráció iránt érdeklődőket a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben. Esős időjárás esetén a kapitányság épületében lesz lehetőség a regisztrációra, hívta fel a figyelmet a rendőrség a honlapján.

Mint írják, május 10-én 11 óra és 14 óra között Pétervásárán, a Szabadság téren, valamint május 24-én 11 óra és 14 óra között Ostoroson, a Szent István tér 3. szám alatt is lesz kitelepülés, ahova várják a regisztrálandó kerékpárokat.

Kiemelték, a program lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. A kollégánk rögzíti a kerékpár adatait - szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek - majd fényképfelvételeket is készít róla. Ezen kívül május 16-án, 23-án, 25-én és 30-án 10 órától 13 óráig az Agria Parkban ad tájékoztatást a vagyonvédelem, az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság és a drogprevenció témakörét illetően is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában