Rács mögött

2023.05.25. 07:17

Szétlopta a környéket, letartóztatták az ecsédi visszaeső tolvajt

Eleve börtönben volt korábbi ügy miatt, ki se jöhetett.

HEOL

Ügyészi indítványra letartóztatta a nyomozási bíró azt a különös visszaesőnek minősülő 25 éves ecsédi fiatalembert, aki tavaly márciustól sorozatosan követett el – főként vagyon elleni – bűncselekményeket a lakóhelyén és annak környékén - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A szakember részletesen ismertette az ügyet. A gyanúsított tavaly március 9-én Ecséden egy társával közösen fém fedlapokat, vasrácsokat és vaslemezt lopott az utcáról különböző magánházak elől, majd decemberben és idén januárban bolti lopásokat követett el Hatvanban. Áprilisban leánytestvére kíséretében jogtalanul behatolt egy ecsédi házba, amelynek során a tulajdonosnak 355 ezer 700 forintnyi kárt okoztak. A lopássorozat április közepéig folytatódott, ekkor egy korábbi büntetésének letöltése végett börtönbe került. Innen május 24-én szabadult volna, ám a letartóztatása ezt mind jogi, mind fizikai szempontból megakadályozza.

Az ügyészség a kényszerintézkedés elrendelésére irányuló indítványát arra alapozta, hogy a bűnelkövető életmódot folytató, életkora ellenére már többszörösen büntetett munkanélküli gyanúsított esetében alappal lehetett tartani attól, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményeket követne el - fogalmazott a sajtószóvivő. - A bíróság ezzel az ügyészi állásponttal egyetértett.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában