Óriási hiba

2023.05.23. 11:53

Videón az egri sofőr, aki agyrázkódást és rengeteg törést okozott a motorosnak

Szabálytalanul fordult a motoros elé, aki szintén hibázott.

HEOL

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves egri gépkocsivezetővel szemben, aki szabálytalanul és figyelmetlenül fordult a járművével egy motoros elé, aki nekiütközött és súlyosan megsérült - tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség. 

Mint írták, a vádirat szerint a személygépkocsit vezető férfi 2021 szeptemberében Eger lakott területén, egy négysávos úton a szabálytalanul, a záróvonalon áthajtva akart megfordulni és a külső sávba besorolni. A manőver közben csak a szemből érkezők belső sávjára figyelt, ezért nem észlelte a külső sávban érkező motorost, aki az elé forduló autó láttán azonnal fékezett és jobbra kormányozott, de az ütközést nem tudta elkerülni. Az ütközést követően a motorkerékpár az oldalára borult, a motoros a járdára zuhant és állkapocscsonttörést, orrcsonttörést, lapockacsonttörést, bordatörést és agyrázkódást szenvedett.

Kiemelték, a baleseti okfolyamatot az indította el, hogy a vádlott áthaladt a záróvonalon, valamint a szemből érkező, irányt nem változtató járműnek nem adott elsőbbséget, ugyanakkor a balesetben közrejátszott az a tény is, hogy az érkező motoros a megengedett sebességet átlépte, emiatt az ütközést elkerülni már nem volt módja. A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a büntetlen férfi ellen, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A cselekményt térfigyelő kamera rögzítette:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában