Ítéletidő

2023.06.09. 12:11

21 alkalommal riasztották a tűzoltókat Hevesben az esőzések miatt, két ember életét vesztette

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt Heves vármegyében a tűzoltók 21 helyszínen avatkoztak be csütörtök délutántól késő estig.

HEOL

Az ítéletidő két halálos áldozatot követelt Gyöngyöstarjánban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mátraderecske, Ostoros, Bodony, Parád, Recsk, Gyöngyösoroszi és Gyöngyöstarján településeken az utcán hömpölygő víz befolyt a pincékbe, kazánházakba, alagsorokba, garázsokba és lakóházakat is veszélyeztetett. 11 hivatásos, 1 önkormányzati és 6 önkéntes tűzoltóegység folyamatosan, házról-házra járva szivattyúkkal távolította el az ingatlanokból a felgyülemlett vizet. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

Elmondása szerint Recsken az önkormányzat alkalmazottjai a megemelkedett Tarna és Balla-patak szintje miatt homokzsákokkal védekeztek a károk ellen, a Hunyadi úton a megemelkedett vízszint és a lemosódott sár miatt 17 ingatlanból 48 embert kellett kitelepíteni.

A heves esőzések következtében kialakult villámárvíz Gyöngyöstarjánban két embert magával ragadt. A településen már elkezdték a kármentesítést.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában