Összegzés

2023.06.06. 15:44

Egy ember meghalt, 14-en súlyosan sérültek Heves útjain, volt ahol ittas sofőr okozott bajt

17 baleset is történt szűkebb hazánkban az elmúlt héten.

HEOL

Füzesabonynál halálos baleset történt

Forrás: Ládi László/Agria TV

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 17 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből egy halálos, hat súlyos, tíz eset pedig könnyű sérüléssel végződött.

Soltész Bálint vármegyei rendőrségi sajtószóvivő közlése szerint ezen esetekben összesen 22-en szenvedtek sérülést (egy ember elhunyt, heten súlyosan, 14-en pedig könnyebben sérültek).

A balesetben megsérültek közül hárman utasként (ebből egy baleset halálos kimenetelű volt, egy ember súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült) úgy sérült meg, hogy nem használta a biztonsági övet.

Soltész Bálint beszámolt arról is, hogy a balesetek okai a sebesség hibás megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az előzési szabályok megszegése, a kanyarodási szabályok megsértése, a követési távolság be nem tartása, műszaki hiba, gyalogos hiba, a figyelmetlen, gondatlan vezetés, rosszullét, illetve a járművezető egyéb hibája volt.

A jelentésből kiderül, az egyik balesetben ittas sofőr volt a vétkes:

Szűkebb hazánk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében a rendőrök felhívják a figyelmet az alábbiakra:

  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműben tartózkodók járműből történő kiesését, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.
  • Ittasan ne üljön a volán mögé, mert már a legcsekélyebb mértékű alkohol fogyasztása is jelentősen növeli a baleseti kockázatot.
  • Előzési manővert csak abban az esetben kezdjen, ha azt biztosan biztonságosan be is tudja fejezni a szembejövő forgalom zavarása, veszélyeztetése nélkül.
  • Balra kanyarodás esetén minden esetben győződjön meg arról, hogy szemből nem érkezik jármű, illetve járműve előzését más nem kezdte meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában