Letartóztatás

2023.06.22. 11:30

Elkapták a dílerkedésből élő apa-fia párost a megyehatárhoz közel

Annyira jól ment az üzlet, hogy nem volt szükség munkahely után nézni.

HEOL

Új pszichoaktív anyaggal kereskedett a gyanú szerint apa és fia Bagon. A gödöllői rendőrök felszámolták az illegális ténykedést, a két férfit letartóztatta a bíróság - adta hírül a Zsaru Magazin.

A Bag, Tura, Aszód térséghez köthető, kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedők azonosítása, elfogása, üzleteik beszüntetése tárgykörben újabb állomáshoz érkeztek a gödöllői nyomozók. Tavaly tél óta dolgoztak arra a 66 éves apára, valamint 36 éves fiára, akik főként Bagon osztogatták illegális szerüket. A „kristály” utáni keresletet tágas ügyfélkörük garantálta, a befolyt pénzt leginkább felélték, vagy újabb adag, eladható porra váltották, írták.

Kiemelték, a 36 éves V. L.-t 2023. június 7-én vették őrizetbe, azóta a bíróság letartóztatta. A gyanú szerint bagi tartózkodási helyét használta üzletei lebonyolítására. A rendőrök akkor toppantak be hozzá, amikor éppen porciózta a szert. Jobbján digitális mérleg, valamint közel 80 gramm fehér por, balján csomagoláshoz előkészített alufóliadarabok, valamint egy tálban a már kiporciózott, 264 csomag - összesen közel 70 gramm cucc - hevert. Az előzetes szakértői vélemény szerint a por N-etil-norpentedront tartalmaz; a kémiai szerkezetű vegyület új pszichoaktív anyagnak minősül.

Hozzátették, V. J.-ért egy héttel később indultak a gödöllői rendőrök, őrizetbe vették, azóta a bíróság letartóztatta. Lakásán 66 gramm fehér port foglaltak le, az anyag megegyezett a fiánál találttal: a „kristály”-ként nevesített kémiai vegyület N-etil-norpentedront tartalmazott. A két férfinek nincs munkahelye, rendszeres jövedelme, bevételi forrásuk a kristály forgalmazásából származott, megélhetésüket e forrás biztosította. V. L. nem tett vallomást, V. J. beismerte, a kristály grammját 3 ezer forintért árulta ügyfeleinek. A két férfivel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A rajtaütésről szóló videót ezen a linken lehet megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában