Bűnügy

2023.06.14. 10:11

Hátba vágta, majd megverte a diákot a dühös apuka Egerben

A járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

HEOL

Garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolt az Egri Járási Ügyészség egy apát, aki az utcán vett elégtételt egy 11 éves tanulón azért, mert az előzőleg fellökte a bicikliző kisfiát - tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A halmazati bűncselekményeket a vádlott egy Egerhez közeli községben, az élelmiszerbolt előtt követte el, ahol autójából véletlenül látta meg a fiút. A férfi kipattant a járműből, a gyermekhez lépett, és közölte vele, hogy „most majd megnevellek”, azután úgy hátba vágta, hogy a kisdiák hasra esett a kavicsos talajon. A vádlott – miután felállította – további ütéseket mért rá, melyekkel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. A cselekmény alkalmas volt arra, hogy a forgalmas közterületen másokban legalábbis megbotránkozást keltsen.

A járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, aminek alapján a bíróság nemrégiben büntetővégzést hozott, melyben az indulatos apát 180 óra közérdekű munkavégzésre kötelezte.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában