Emberölés kísérlete

2023.06.11. 11:29

Tízszer szúrta meg élettársát a nő, a férfi belehalt volna sebeibe műtét nélkül

Az ittas férfi az asszonyra támadt. A nő nevelt fia közéjük állt, hogy szétválassza őket, erre az apja őt is megütötte, illetve fellökte.

S. S.

Nem hozott még ítéletet a június 8-i tárgyaláson az Egri Törvényszék abban a büntetőperben, amelynek vádlottját K.-né B. A-t. emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Heves Vármegyei Főügyészség – közölte portálunkkal a törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró.

A vádirat szerint az asszony 2022. január 6-ára virradó éjszaka lakóhelyükön élettársával, a sértettel, nevelt fiával és az unokatestvérével négyesben együtt szórakozott. Valamennyien szeszes italt fogyasztottak. Hajnali két óra körül az – addigra egyaránt leittasodott – élettársak szóváltásba, majd dulakodásba kezdtek, kölcsönösen ütötték egymást. A nő nevelt fia közéjük állt, hogy szétválassza őket, erre az apja őt is megütötte, illetve fellökte.

Ezt követően tovább durvult a cselekmény: a terhelt magához vett egy 10 centiméteres pengehosszúságú konyhakést, és azzal kaszáló mozdulatokat téve a sértettet a mellkasán és felkarján kis-közepes erővel összesen tíz alkalommal megszúrta.

Az orvos szakértői megállapítások alapján a vádirat azt tartalmazza, hogy a szúrások következtében a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került. A súlyosabb következményt az idejében elvégzett műtéti beavatkozás hárította el, annak hiányában a sértett a mellűri elvérzés miatt szinte bizonyosan elhalálozott volna.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában