Viharkár

2023.06.24. 11:04

Villám csapott kéményekbe, fák dőltek az útra - komoly károkat okozott a vihar Hevesben

A Heves vármegyei tűzoltók huszonhárom alkalommal avatkoztak be péntek estétől.

HEOL

A tűzoltók motoros láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes faágakat

Forrás: Egri HTP

Este hét óra után érkezett az első segélyhívás a műveletirányítási központunkba arról, hogy Novajon egy családi ház kéményébe villám csapott, később Átányban is történt egy hasonló eset. A tűzoltók mindkét helyszínen a kéményt visszabontották, illetve a veszélyes cserepeket eltávolították, az ingatlanok lakhatóak maradtak – tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba, vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Valamint a közleményből az is kiderült hogy, Verpelét és Kisnána, Tura és Hatvan, Egerszalók és Egerszólát, Hatvan és Csány, Heves és Boconád közötti utakon, illetve Egerben, Egerszóláton, Kiskörén, Kömlőn, Tarnaszentmárián, Erken, Ostoroson és Sarudon fák dőltek az utakra, ingatlanokra, az egyik helyszínen egy autóra, több helyen a viharos szél által  letört és lelógó faágak a forgalmat és a gyalogos közlekedést is veszélyeztették. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes fákat, faágakat. Továbbá, Hatvanban egy fa vonatra dőlt, emiatt nem tudott továbbhaladni, a város hivatásos tűzoltói segítettek az utasoknak átszállni egy másik járatra.

A pénteki viharról több fotót és videót is kaptunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában