Tábor

2023.07.26. 16:51

A gumibotot is kipróbálhatták az egri börtön nyári táborában

A Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet tábort szervezett a munkatársak gyerekeinek.

Molnár Helga

Izgalmas foglalkozásokon vettek részt a gyerekek

Forrás: bv.gov.hu

Sok szülő számára nehézséget okoz, hová tegye a gyermekeket a nyári szünidőben. Így a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet idén ismét lehetőséget biztosított – az előző évhez képest nagyobb létszámban – a kollégák 5-14 év közötti gyermekei részére, hogy egy változatos nyári táborban vegyenek részt – írja az intézet honlapján. A kisgyermekes szülőket támogatva július 17-től július 21-ig tartó nyári napközis táborban a 20 gyermek felügyeletét nagyon lelkes kollégák látták el.

A gyermekek részére számos színes programmal készültek. Hétfőn délelőtt a kreativitásé volt a főszerep kézműves foglalkozásokkal, valamint játékos vetélkedőkkel. A szórakoztató programok mellett kiemelt figyelmet fordítottak a rendvédelmi szervek tevékenységét megismertető programok szervezésére is, így a táborozók látogatást tettek az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, de az intézet Műveleti Csoportjában szolgálatot teljesítő kollégák is bemutatták a tevékenységüket.

Kedden a Felsőtárkányi tóhoz kirándultak, ahol a fák árnyékában egy játékos természetismeret órán ismerkedhettek meg a gyerkőcök vizeink élővilágával, a számháborúzás taktikáival, valamint a közösen, bográcsban elkészített paprikás krumpli is jó móka volt.

A táborozók szerda délelőtt egy jóga foglalkozással indították a napot, majd felejthetetlen élményeket szerezhettek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen Csillagvizsgáló központjában. Az Érsekkerti fagyizásnak sem tudott senki ellenállni. Csütörtökön az egri strandon hűsölhettek a nagy melegben. Pénteken a Mátyus lovastanyára utaztak, ahol istálló látogatással, pónisimogatással telt az idő, s a lóápolás fortélyait is megtanulhatták. A Bohóckuckó játszóházban töltött idő remek zárása volt a hétnek.

A kezdeményezés nagy sikert aratott a gyerekek és a szülők között is. A táborozók sok élménnyel és új barátokkal gazdagodva búcsúztak a tábortól. A nyári szabadidős táborba jövőre is várják a jelentkezőket, amire hasonlóan színes programokkal készülnek a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában