Illegális cigigyár

2023.07.19. 12:30

A selypiek tudni vélik, hol gyártottak volna hamis cigarettát

Látványos razziát tartott az adóhivatal a napokban a Lőrincihez tartozó, egykori selypi cukorgyári területen. Hétfőn pedig közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy működésre készülő illegális gyárat lepleztek le. A helyiek összekapcsolják a két esetet, egyelőre nem tudni, van-e ennek alapja.

Heol.hu

Az illegális cigigyár

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal/Facebook

A NAV Bűnügyi Főigazgatósága és Bevetési Igazgatósága közös munkájának eredménye, hogy július 13-án egy nagyteljesítményű illegális cigarettagyárat lepleztek le, közvetlenül a termelés megindítása előtt. A helyszínen talált és lefoglalt alapanyagokból 11 millió szál hamis cigarettát tudtak volna gyártani az elkövetők, áll az adóhivatal közleményében, melyet portálunkon is közzétettünk.

Miután híre ment, hogy hamis Marlborot gyártottak volna Heves vármegye egyik településén, elkezdődtek a találgatások, vajon hol lehetett a tervezett, de füstbe ment cigigyár. Nem sokkal később olvasónk jelezte: a Lőrincihez tartozó Selypen elterjedt a hír, hogy az egykori cukorgyár épületében érték tetten az üzemkész gyárat tervezőket az adóhivatal munkatársai. Akadt, aki a NAV által közzétett fotók alapján felismerni véli az egykori cukorgyár műhelyét. 

Lőrinci polgármesterét is megkérdeztük, lehet-e mindennek valóságalapja.

- Magam is hallottam a szóbeszédet, de szerintem ez pletykaszint. Nekem hivatalosan egyik hatóság sem jelezte, hogy a városunkban történt volna a bűncselekmény. Az igazság felderítése ebben az ügyben nem is a polgármester feladata - nyilatkozta portálunknak Víg Zoltán.    

Kérdésünket továbbítottuk a NAV Heves vármegyei kommunikációs referensének is, és a következő választ kaptuk:    

- A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a témában közzétett sajtóközleményen túlmenően – a nyomozás érdekeire tekintettel – bővebb információt nem kíván megosztani a nyilvánossággal - közölte  dr. Paskujné Pifkó Mónika kommunikációs referens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában