Mesélnek a rendőrök

2023.07.30. 17:50

Átvert Ágnes hitelre vágyott, de még ő fizetett a csalónak

Áginak sok minden nem tűnt fel, így szép lassan belesétált a csaló csapdájába.

Heol.hu

Híjnye gyere izibe, olyat mondok mai mesémben, hogy besz…orul a levegőd is! - kezdi beszámolójában a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós oldala, amelynek következő meséje így szól:

– Éldegélt Á. Ágnesünk, aki igen csak szorgalmas látogatója volt arckönyv profiljának. Hogyne tette volna, hisz volt ott minden: Ángya kiscicáinak fotói, ismerőseinek életbölcseletei, talán még az örök élet forrása is! Amikor aztán már azt gondolta volna, hogy ezen oldal minden bugyrát bebarangolta, akkor jött szembe vele egy új hirdetés: személyi hitelt kaphat! Tán sose tudjuk meg, talán cicatenyésztésre, vagy éppen az örökélet kutatására kellett a pénz, de a lényeg a lényeg, hogy Ágnesünk fejibe vette, hogy igénybe veszi a hihetetlen ajánlatot és kéri a hitelt újdonsült, idegen ismerősétől - írja a rendőrség.

– A gikszer csak itt kezdődött ám! Átvert Ágnesnek nem lett gyanús, még az sem, hogy az igényelt kölcsön megérkezéséhez, előbb neki kell fizetnie: át is utalt 230 ezer forintot annak a személynek, akiről sose találnátok ki mivé vált ezután: úgy biza, kámforrá! Így volt, nem így volt, ez egy ilyen mese volt! Te legyél ügyesebb, ne dőlj be a meséknek! - hívta fel a figyelmet a hatóság.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában