Csalás

2023.07.27. 18:26

Csalók lopták el Sokatakarokmarkolni Márton pénzét – újabb történetet meséltek a hevesi rendőrök

Bitcoint bányászott volna a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság meséjében S. Márton.

Molnár Helga

Újabb tanulságos történetet tett közzé a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán. A legújabb mese főhőse Sokatakarokmarkolni Márton, legyen tanulság a története.
– Hol volt, hol nem volt, hetedhéthatáron is túl, még a bitcoin hegyeken is túl élt S. Márton. Na már most Mártonunkban egyszer csak világot látott az az elképzelés, hogy munkájáért kapott tallérjai mellé kiegészítést kellene beszerezni. Így történt hát, hogy jelezte ebbéli szándékát egy internetes társaságnál: ő biza bányászni szeretne. Virtuális üzletkötőjének el is utalt 100 dollárt, annak az ígéretnek a birtokában, hogy az digitális pénzbe fektetve rögvest fialni fog szépen.

Nem kellett ám újdonsült vállalkozónknak sok napot feszengve eltöltenie, hisz telefonon hívta egy „munkatársa”, hogy mit szeretne tenni a 8700 dollárral amit eddig bányásztak neki. Sokatakarokmarkolni Márton miért is ne kérte volna a pénzét, így megadta netbankjának belépési adatait, mivel az kell az utaláshoz?

Érdekes módon nem utalást kapott, hanem a kegyetlen kollégája vette le az összes rajta lévőt. Ámde pupákunk még ekkor sem aggódott, hiszen újra hívta embere, hogy inkább két részletben utalják ki neki a dollárjait, így felesége banki adataira is szükség lesz. Így hát arról is ellopták a pénzt. De még erre is érkezett Mártonunkat megnyugtató válasz: hiszen köztudomású, hogy egy számlára csak akkor lehet utalni, ha az teljesen üres, így előbb a dollárjait kapja meg és majd utána visszakapja a korábban rajta lévőket is. Ahogy ez lenni szokott Márton azóta is várja a pénzét, a kollégája a „cégével” pedig kámforrá vált – olvasható a mese a Heves Vármegyei Rendőrség prevenciós Facebook-oldalán.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában