Prevenció

2023.07.25. 11:50

Megvezetett Malvint kétmillió forinttól szabadították meg a csalók - Hevesi rendőrök újabb története

Újabb tanulságos történettel jelentkeztek vármegyénk rendőrei.

Heol.hu

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta sorozatát, amelyben mesébe öltöztetve tanulságos történeteket osztanak meg, mégpedig abból a célból, hogy felhívják a gyanútlan emberek figyelmét az internetes csalásokra.

A legújabb tanmese főhőse Megvezetett Malvin, akit banki csalók kétmillió forinttal rövidítettek meg. Története szolgáljon tanulságul mindnyájunk számára:

"Történt egyszer, nem is olyan rég, egy nyári napon, hogy M.Malvin munkahelyén serényen tette-vette dolgait. Ámbár ebből még nem lenne tanmese, hisz nem volt semmi meglepő ebben, mivel Malvin "jómunkás ember" volt. Na de egyszer csak érkezett egy drótposta üzenete Malvinunknak, amely kizökkentette a napi rutinjából! Azt írta neki a pénzét kezelő firma, hogy böhöm veszedelem leselkedik rá!  De pánikra semmi ok, megjött hamarán a segítség, hiszen elég új titkos jelszót adnia a netbankjában. A kapott kamulevél persze teljesen hajazott Megvezetett Malvin bankjának eredeti üzeneteire, így az abban fellelt linken meg is adta régi jelszavát, majd egy szempillantás múlva írtak is telefonjára, hogy sikeres jelszóváltoztatást eszközölt, pedig nem is!! Az igazi fekete leves csak ezután jött, amikor egy újabb üzenetben már arról írt neki az igazi bankja, hogy majd két millióval lett kurtább számlája" - olvasható a mese a Heves Vármegyei Rendőrség prevenciós Facebook-oldalán.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában