Balesetek

2023.07.03. 19:40

Defektes autót mentettek a tűzoltók a kiskörei vasúti hídról

Téves jelzés is érkezett az ügyeletre a hétvégén.

HEOL

265972808

Fotó: Toa55

A hétvégén 18 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 10 műszaki mentést és 6 tűzesetet összesen 11 hivatásos, 3 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

A szombati eseményekről már beszámoltunk

A szóvivő részletesen is ismertette a vasárnapi eseteket. Hajnalban egy személyautó kereke kidurrant a kiskörei vasúti hídon. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók letolták a sínekről a járművet, a vasúti forgalomban nem volt fennakadás. Délelőtt száz négyzetméteren hulladék égett Kömlőn a Jókai Mór utcában. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat.

Délután fa dőlt a Szilvásvárad és Bükkmogyorósd közötti útra, a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az akadályt. 

Két autó ütközött Gyöngyöstarján határában délután. Mindkét jármű az árokba csapódott, vezetői a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták a kocsikat. Az egység áramtalanította az autókat, egy embert a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak - közölte Nagy Csaba.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a tűzoltókat kora este Egerbe, egy Arany János utcai társasház egyik lakásába. Az egri hivatásos egység méréseket végzett, és egy gázüzemű vízmelegítő környezetében kimutatta a mérgező gáz magas koncentrációját. A gázszolgáltató munkatársai is helyszínre mentek, a készüléket a szolgáltatásból kizárták. A jelzésnek köszönhetően senki nem sérült meg - ismertette a szóvivő.

Villanyoszlopnak hajtott, majd felborult egy autó este Mátraháza külterületén, a Mátraházát és Kékestetőt összekötő 24134-es út 1-es kilométerénél. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, amelynek három utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A járművet autómentő segítségével a kerekeire állították, majd elszállították - fogalmazott Nagy Csaba, majd hozzátette, éjszaka egy tíz méteres fa dőlt az útra Nagyréde határában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el a forgalomra veszélyt jelentő fát. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában