Ésszel!

2023.07.13. 14:35

Halált okozott ismét Hevesben, hogy nem használták a biztonsági övet

A rendőrség szerint a biztonsági öv használata még mindig a legfontosabb.

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain nyolc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amely során összesen tízen szenvedtek valamilyen sérülést, ebből ketten elhunytak, két személy súlyosan, hat ember pedig könnyebben sérült – írta közleményében a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A balesetben megsérült személyek közül egy személy gépjárművezetőként, és egy utasként úgy szenvedett halálos sérüléseket, hogy nem használta a biztonsági övet. A bekövetkezett balesetek közül öt esetet személygépkocsi-vezető, kettő esetet motorkerékpár –vezető és egy esetet segédmotoros okozott. A balesetek oka között a sebesség hibás megválasztása, szabálytalan kikerülés, fényjelző készülék tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása, elsőbbségi jog meg nem adása, illetve figyelmetlen, gondatlan vezetés volt – informálta portálunkat a vármegyei rendőrség.

Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében rendőrség felhívja a figyelmet az alábbiakra:

Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműben tartózkodók járműből történő kiesését, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.
Ittasan ne üljön a volán mögé, mert már a legcsekélyebb mértékű alkohol fogyasztása is jelentősen növeli a baleseti kockázatot.
Minden esetben tartsa be az adott útra vonatkozó sebességhatárokat, illetve mindig az adott időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjen – hívta fel a figyelmet a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Arra kérnek mindenkit, hogy fogadják meg tanácsaikat, hogy mindenki hazaérjen.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában