Szesz

2023.07.17. 10:20

Óriási fogás: 622 liter pálinkát foglalt le a NAV Eger közelében + videó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Heves vármegyei ingatlan ellenőrzésekor közel hárommillió forintot érő alkoholterméket foglaltak le.

Heol.hu

A pénzügyőrök jövedéki ellenőrzés miatt kopogtattak be egy Eger közeli családi házba. Az egyenruhások kérdéseire a házigazda úgy nyilatkozott, hogy csak magánfőzőként készít pálinkát és a berendezés használatát szabálykövetően bejelentette. Az eset részleteit a NAV sajtóreferense közölte portálunkkal.

Hozzátette, a pénzügyőri mustra egyértelműen másra engedett következtetni, az illető ugyanis mintegy 622 liter szeszes italt tárolt kannákba, PET palackokba, és fahordókba töltve. Felszólításra a tulajdonos mindössze 20 literhez tudott párlatjegyet bemutatni. A többszáz liter eredetét, jogszerű birtoklását nem tudta igazolni, azt mondta, hogy azokat hosszú évek óta gyűjtötte össze.

A járőrök a 2,4 millió forint értékű, igazolatlan eredetű alkoholt lefoglalták és jövedéki törvényértés miatt eljárást indítottak - fogalmazott az adóhivatal sajtóreferense.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában