Elázott

2023.07.11. 16:40

Tintásan vezetett a Tiszán – két részeg kapitányt is fogtak a rendőrök a hétvégén vizeinken

A rendőrség híradása szerint a hétvégén két ittas járművezetőt fogtak el a vízirendészeti járőrök a Tiszán és a Tisza-tónál.

Szabadi Martina Laura

Ahogy az utakon, úgy a vízen is zéró tolerancia van az alkoholfogyasztásra

Forrás: police.hu

„Egy öttevényi lakost ellenőriztek a rendőrök július 8-án a délutáni órákban. A vízirendészeti járőrök megállapították, hogy a férfi úgy közlekedett Tiszaszőlős külterületén, a Tisza folyón kisgéphajójával, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A járőrök elvették a jogsértő hajóvezetői engedélyét és előállították további mintavételre a 43 éves férfit.” – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Szintén szombaton a késő délutáni órákban ellenőriztek egy 27 éves miskolci lakost.

„A férfi egy 6 lőerős motorral felszerelt csónakkal közlekedett a Tisza-tavon, Tiszafüred külterületén. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították a jogsértőt. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság mindkét esetben járművezetés ittas állapotban vétség miatt folytat eljárást. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akárcsak a közúton, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők kiszűrésére a forgalomból. Ahogy az utakon, úgy a vízen is zéró tolerancia van az alkoholfogyasztásra. Ha valaki szeszes italt fogyasztott nem vezethet gépi illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem!” – hívták fel a figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában