Biztonság

2023.08.03. 15:21

A Mátra nem versenypálya, üzentek a rendőrök a motorosoknak

A Mátra nem versenypálya, hanem egy gyönyörű természeti környezet.

Molnár Helga

– Nem akarunk balesetekről írni, és nem akarunk bírságokat írni. Inkább szeretnénk látni, hogy boldogan és biztonságban motoroztok – írja a Magyar Rendőrség közösségi oldalán.

Mint írják, tudják, hogy imádnak a mátrai utakon száguldozni, de legyen mindenki óvatos és felelősségteljes.
– A Mátra nem versenypálya, hanem egy gyönyörű természeti környezet, amit meg kell becsülnünk. Nem csak a saját életeteket, hanem másokét is veszélyeztetitek, ha túl gyorsan mentek, vagy ha nem tartjátok be a közlekedési szabályokat. A kanyarokban maradjatok a saját sávotokban, tartsátok be a sebességhatárt, figyeljetek az aszfalt állapotára és az időjárásra. Ne feledjétek, hogy a motorozás nem csak egy sport, hanem egy életforma is. Élvezzétek a szabadságot, a szépséget és a barátságot, amit ez a hobbi nyújt. De ne legyetek felelőtlenek, mert akkor könnyen elveszíthetitek mindazt, amit szerettek.  Ha pedig mégis úgy éreznétek, hogy ki kell élnetek magatokat, akkor inkább irány a gokart pálya, ahol biztonságosan versenyezhettek. De vigyázzatok, mert ott is találkozhattok velünk – figyelmeztetnek.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában