Katasztrófavédelem

2023.08.29. 17:10

Darazsak leptek el két épületet Kerecsenden

Több tűzesetnél is beavatkoztak a hevesi tűzoltók.

Molnár Helga

Illusztráció

Fotó: Berán Dániel

Hétfőn 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 4 műszaki mentést 11 hivatásos és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

  • Átvágta a gázvezetéket egy munkagép Hatvanban a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A város hivatásos tűzoltói az elzáró szerelvényt elzárták, így a gázszivárgást azonnal megszüntették, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
  • Szemét égett mintegy ötszáz négyzetméteren Egerbaktán, a Kővölgy utca mögötti területen. A tűz átterjedt a közelben lévő lakóingatlanok melléképületeire is. Az egri hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a lángok továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották, így a tűz a házakat nem érintette.
  • Erdősáv aljnövényzete égett több tíz méter hosszan Jászszentandrás Hevesihatár utcájában. A tüzet a hevesi hivatásos tűzoltóegység egy vízsugárral megfékezte.
  • Több családi ház kertjében is lángra kapott a száraz fű Tarnabodon, a Fasor utcában. A fél hektárnyi területre kiterjedő tüzet a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók 2 vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.
  • 100 négyzetméteren égett növényi hulladék Gyöngyösön, a Csiki utcában, melyet a város hivatásos tűzoltói vízsugárral hamar eloltottak.
  • Darazsak fészkeltek be Kerecsenden két épületbe is, a darázsfészkeket mindkét helyszínen az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakemberei távolították el.
  • Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Domoszlón, a Dózsa György utcában. A műszaki mentés során a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanította, majd átadta a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában