Katasztrófavédelem

2023.08.30. 13:20

Mentősöknek segítettek, darazsakhoz és kiégett teherautóhoz is vonultak a tűzoltók kedden Hevesben

Kedden 13 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába.

Heol.hu

Teljesen kiégett a teherautó Mónosbélnél

Forrás: Víg Lajos/Facebook

A 6 tűzesetet és 6 műszaki mentést 15 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre – derült ki a vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatásból.

Mint arról portálunkon is írtunk, kedden délelőtt kigyulladt egy teherautó a 2506-os út Mónosbél és Bélapátfalva közötti szakaszán. Teljes terjedelmében égett a kartondobozokat szállító jármű, amikor a bélapátfalvai önkormányzati és az egri hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek vízsugarakkal oltották el a lángokat. Az autóban ketten utaztak a tűz keletkezésekor, ők idejében ki tudtak szállni. A tűzesetben nem sérült meg senki.

A katasztrófavédelem beszámolt arról is, hogy két esetben is ajtónyitáshoz kérték a gyöngyösi tűzoltók segítségét a mentők. A tűzoltók mindkét helyszínen a nyílászárókat kinyitották és átadták a helyszínt a segítségnyújtóknak.

Továbbá összehordott szemét izzott és füstölt Eger külterületén, szárazfű, gaz kapott lángra Gyöngyösön, a Zólyomi utcában, vágástéri hulladék égett Gyöngyösorosziban, a Petőfi Sándor utca végén, és Kálban, az Arany János utcában. Az egri, a füzesabonyi és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a néhány négyzetmétertől több száz négyzetméterre is kiterjedt tüzeket.

Szivárgott a gáz egy lakatlan házban Halmajugrán, a Kossuth Lajos utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a helyszínt megvizsgálták, majd a gázcsapot elzárták, és átadták a helyszínt a szolgáltató szakembereinek.

Darazsak fészkeltek egy ingatlanba Pétervásárán, a rovarokat az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakemberei távolították el.

Három fa az úttestre dőlt a Felsőtárkány felé vezető 2505. számú úton. Az egri hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel az útzárat képező fákat feldarabolták és az akadályt megszüntették.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában