Lopás

2023.09.22. 10:50

Idősotthonból is lopott: több kiló paprikát és 3 mázsa szőlőt nyúlt le a hevesi tolvaj

A 24 éves férfi különböző helyszínekről rendszeresen lopott gyümölcsöt és zöldséget.

Heol.hu

A nyomozó hatóság azzal gyanúsította a 24 éves terheltet, hogy idén nyáron Hevesen különböző helyszínekről rendszeresen zöldséget és gyümölcsöt lopott - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László.

A bizonyított tényállás szerit a gyanúsított napi rendszerességgel bemászott a kerítésen át egy önkormányzati fóliatelepre, ahonnan alkalmanként öt kiló paprikát szedett le önkényesen, majd szerzeményét egy szatyorba rejtve magával vitte, és később eladta. A fiatalember augusztusban egy idősotthon udvaráról ugyan ezzel a módszerrel további tizenöt kiló paprikát lopott, egy helyi lakos ingatlanáról pedig szeptember 11-ével bezárólag összesen három mázsa szőlőt szüretelt le jogosulatlanul.

Jogszabály:

A bíróság elé állítás egy olyan jogintézmény, ami az elkövető részvételével tartott tárgyalások esetében a vádemelésnél gyorsabb felelősségre vonást szolgálja, amennyiben fennállnak ennek a soron kívüli eljárásnak a törvényben előírt feltételei.

A többrendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolt elkövetőt – az erre vonatkozó ügyészi indítvánnyal egyetértve – a járásbíróság jogerősen egy évi, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönre ítélte, és vagyonelkobzás mellett kártérítés megfizetésére kötelezte.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában