Bűncselekmény

2023.09.06. 13:10

Minden bérbeadó rémálma vált valóra Szihalmon

Kezdetben rendben mentek a dolgok, aztán a bérbeadó szempontjából a történések nem várt irányt vettek.

Heol.hu

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádirata szerint az ügy két vádlottja 2021 tavaszán, egy írásbeli szerződés alapján beköltözött a sértett teljesen felszerelt szihalmi ingatlanába - az ügy részleteiről dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész számolt be portálunknak. 

Törtek-zúztak az ingatlanban
Törtek-zúztak az ingatlanban
Forrás: Egri Járási Ügyészség

– A házaspár alig pár hónapig tett eleget díjfizetési kötelezettségének, mely alatt ráadásul az ingatlant nem is rendeltetésszerűen használták, több helyiséget, tárgyat megrongáltak. Így – a teljesség igény nélkül – leverték a szobai falfestéket és összetörték a fürdőszobai akril zuhanytálcát. Ezekkel a cselekményeikkel összesen majdnem 700 ezer forint kárt okoztak - közölte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Törvény
Rongálást követ el, aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz. Sikkasztást pedig az, aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik. 
Ha valaki albérletbe költözik, akkor arra szerez jogosultságot, hogy a más tulajdonában álló ingatlant – és a szerződésben lefektetett előzetes megállapodás szerint esetlegesen az ingatlan berendezési tárgyait – ellenérték fejében, rendeltetésszerűen használja. A bérlők szempontjából az ingatlan és abban lévő ingóságok továbbra is idegen dolgot jelentenek, vagyis azokat nem rongálhatják meg, nem adhatják el, azzal nem rendelkezhetnek sajátjukként.

Dr. Gubala Ádám Miklós továbbá azt is elmondta, a vádlottak a fentieket azzal tetőzték, hogy a bérleti szerződés szerint rájuk bízott ingóságokkal, így például egy értékes porcelán készlettel jogosulatlanul sajátjukként rendelkeztek, azt elvitték a házból anélkül, hogy arra engedélyük lett volna. A járási ügyészség mindezek miatt nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével, és kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétségével vádolja a férjet és a feleséget, akikkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában