Vádirat

2023.10.30. 10:55

Balesetet okozott, majd elhajtott az ittas brit férfi Pétervásáránál

Egy brit férfi ittasan áttért a szemközti sávba, ahol a szabályosan közlekedő autóval ütközött.

Heol.hu

 Az Egri Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot az ellen a brit állampolgárságú férfi ellen, aki tavaly decemberben Pétervásárán ittas állapotban ült kocsiba, emiatt pedig útja során áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő autónak. Az ütközés során személyi sérülés nem történt, erről azonban a vádlott nem győződött meg, hanem járművéből ki sem szállva, a helyszínről elhajtott.

A büntetővégzés meghozatalra irányuló eljárás a büntetőeljárás egyszerűsítését és jelentős gyorsítását szolgálja. Ilyen esetben a bíróság – főként az ügyészség indítványára – az egyszerű megítélésű ügyekben, a szabadlábon lévő vádlottal szemben meghallgatás és bizonyítás lefolytatása nélkül szab ki büntetést, illetve alkalmaz intézkedést, ha a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető. Büntetővégzés esetén a terheltnek joga van ahhoz, hogy tárgyalás tartását kérje - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A járási ügyészség most benyújtott vádiratában ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és cserbenhagyás vétségével vádolja a külföldi férfit. A vádhatóság a vádiratában büntetővégzés meghozatalára tett indítványt - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész. Hozzátette, az ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a balesetet okozó ittas vezetővel szemben.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában