8 év fegyház?

2023.10.14. 09:53

Bódult állapotban rabolta ki a postást a 23 éves férfi Hevesen

Kiraboltak egy Heves vármegyei postai kézbesítőt fényes nappal a nyílt utcán 2022 áprilisában. Az elkövető többször megütötte és földre taszította a sértettet, majd ellopott tőle tízezer forintot és egy munkaeszközt is. H. L. S. ellen közfeladatott ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntett és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

Sike Sándor

– A Hevesi Járásbíróságon folyamatban lévő büntető eljárásban október 11. napjára kitűzött előkészítő ülés az ülés megtartását megelőzően elhalasztásra került, ezért a bíróság az előkészítő ülés megtartására új határnapot tűzött – közölte portálunkkal az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró.

Ami pedig a vád tárgyává tett cselekményt illeti, a vádirat szerint a postai kézbesítő szokás szerint megkezdte a levélküldemények és a nyugdíjak kézbesítését azon a napon. Egy útba eső ház előtt tolta el kerékpárját kora délután, amikor az ott lakó férfi megjelent a kapuban, majd szó nélkül kétszer hasba ütötte és földre lökte.

Természetesen ez a támadás nem arra irányult, hogy ütött kettőt és kész: átkutatta a biciklire szerelt táskákat, egyikében megtalálva a PDA készüléket – a címzettek a küldemények átvételét szokták elektronikusan igazolni ezen – és zsebre tette. Később – a már lábra állt – sértett még a vállán lévő postástáskájában kotorászott.

A váddokumentum rögzíti: a postás megpróbálta megakadályozni a rábízott pénz elvételét, de ez csak részben sikerült neki, mivel a vádlott ököllel, nagy erővel többször fejen ütötte. Az ettől ismét földre került embert a rabló végül a kapu előtt hagyta az utcán fekve. A terhelt pedig lazán visszament a házba az erőszakkal megszerzett PDA-val, s közel tízezer forinttal a nadrágzsebében.

Már az eddigiekből is sejthette az olvasó, hogy egy ilyen módon végrehajtott cselekedetre józanul az ember nem szokott vetemedni. Nem is tiszta tudattal, hanem erős nyugtatók hatása alatt állt a 23 éves férfi, amikor megtámadta a postást. A büntetett életű elkövetőt egyébként – miután még aznap őrizetbe vették – ügyészi indítványra a bíróság letartóztatta. A büntetett élőéletet fiatalkorúként elkövetett rablással "érdemelte ki" a férfi, amiért három év börtönt kapott.

Portálunk értesülése szerint a járási ügyészség – mint különös visszaesőt – vádolja. A vádhatóság arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – vádlotti beismerés esetén – nyolc év fegyházbüntetést és nyolc év közügyektől eltiltást szabjon ki az ügyben.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában