Garázdaság

2023.10.26. 11:26

Bosszúból dobta be a siroki nő haragosa ablakát

Bedobta egy kővel haragosa ablakát a siroki nő, az ügyészség garázdaság miatt emelt ellene vádat.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki 2022 tavaszán Sirokban a földön talált kövekkel bedobta haragosa ingatlanának ablakát, mely ettől betört. A nő tettét az váltotta ki, hogy a férfi előtte bántalmazta a vádlott élettársát, amit a nő az ablak bedobásával bosszult meg. Az ablakban 32 ezer forint kár keletkezett. A nő később megbánta tettét és a fenti összeget megfizette a károsultnak – tájékoztatta dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. 

Továbbá kiderült, hogy a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Az ügyészség vádiratában jóvátételi munka intézkedés alkalmazására tett indítványt azzal, hogy annak tartamára a bíróság rendelje el a nő pártfogó felügyeletét. Jóvátételi munka intézkedés a garázdaság vétségének elkövetése miatt is alkalmazható.

A jogszabály szerint
A bíróság a kisebb súlyú bűncselekmények esetén a büntetés kiszabását egy évre elhalaszthatja, és jóvátételi munka végzését írja elő, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető. Az elkövető – választása szerint – állami vagy önkormányzati fenntartású intézménynél, közhasznú jogállású civil szervezetnél, egyházi jogi személynél vagy azok részére végezheti a jóvátételi munkát. A jóvátételi munka tartamát órákban kell meghatározni, annak legkisebb mértéke huszonnégy, legnagyobb mértéke százötven óra. Ha az elkövető a jóvátételi munka elvégzését egy éven belül megfelelően igazolja, büntethetősége megszűnik.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában