NAV

2023.10.27. 11:26

Két horti is van a nagy adósok között

Egyikük több száz millió, másikuk pár tízmillió forinttal tartozik a NAV-nak.

Tóth Balázs

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagy adósokat ismertető friss listáján két Heves megyei személy neve is feltűnt. A horti Gyurika Milán esetében 217,5 millió forintos adó- és járuléktartozást mutatott ki az adóhivatal, amelyhez még 464 millió forint jogkövetkezmény, azaz kamat, bírság is társul. Az adós az alaptartozásával a 18. helyre került. Egy másik horti személy, Görbe Géza egyéni vállalkozóként került föl a listára 21,85 millió forintos tartozással és 14,5 milliós jogkövetkezménnyel.

Az adóslistát vezető Centrál Impex Kft. több mint hét milliárd forinttal tartozik az államnak, míg a második Szenetes Attilán 3,8 milliárd forintot követel a NAV. A lajstromozott cégek, személyek közül kilencen legalább egymilliárd forint tartozást halmoztak föl, és többen vannak még, akik megközelítik ezt a határt. A fölsorolt 71 cég és magánszemély összesen 13,62 milliárd forint alaptartozást és 22,5 milliárd forintnyi késedelmi kamatot, illetve bírságot kellene, hogy megfizessen az adóhivatalnak.

(Kiemelt fotónk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában