Gyorshajtás

2023.10.26. 20:20

Közel 200-as tempóval előzgetett egy ámokfutó a 21-esen

A 21-es főutat rendszeresen használják az autósok forma1-es pályának. Azonban a rendőrök résen vannak.

Heol.hu

A megengedett 110 km per óra helyett 192 kilométer per órás tempóval száguldozott a sofőr

Forrás: Police.hu

A megváltozott útviszonyokat figyelmen kívül hagyva, előzgetve száguldott járművével egy sofőr a 21-es főúton - adta hírül a rendőrség a hivatalos oldalán.

Mint írják, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának egyenruhásai október 23-án délelőtt figyeltek fel egy személygépkocsira, majd rögzítették a sebességét a 21-es főúton. A sofőr Salgótarján felé haladt, és a sebességhatárt jelentősen túllépve előzgette a szabályosan haladó autókat.

Kiemelték, a mérőműszer felvétele szerint az útszakaszra megengedett 110 km/h helyett 192 km/h-s tempóval száguldva veszélyeztette saját és mások életét, testi épségét. A hatályos jogszabályok alapján a rendőrök a járművezetővel szemben 169 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 közúti, közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az őszi közlekedési viszonyok beköszönte számos veszélyhelyzetet rejt magában, a megváltozott időjárási viszonyok a sofőrök részéről más vezetéstechnikát igényelnek. Eső, csúszós utak és rossz látási viszonyok nehezíthetik a közlekedést, ezért kérik a sofőröket, hogy járművük sebességét mindig az időjárási, a látási és az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg!

A 21-esen már nem ez az első ilyen eset. Legutóbb forgalommal szemben taposta a gázpedált egy autós.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában