Rablás

2023.10.13. 10:20

Letartóztatták a pékségben nyakláncot rabló gyöngyösi férfit

Valószínű, hogy nem csak elszökhet, hanem újra bűnözhet, ezért letartóztatták a gyöngyösi rablót.

Heol.hu

A pékség, ahol a rablási kísérlet történt

Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

Ügyészi indítványra csütörtökön délután letartóztatta a nyomozási bíró azt a fiatal férfit, aki szeptember 30-án este megpróbálta erőszakkal elragadni egy gyöngyösi pékségben az ottani kiszolgáló nyakláncát. Miként arról már írtunk, az elkövető záráskor ment be az üzletbe, ahol egyedül találta az eladót. Ekkor szó nélkül a pultra ugrott, és azon hasalva kitépte a meglepett nő nyakából a láncot, melyet a sértett rövid tusakodás után visszaszerzett. A gyanúsított elmenekült a helyszínről. Őt csak napokkal később találta meg a rendőrség egy benzinkúton, ahol egy parkoló autó hátsó ülésén húzta meg magát. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Mint ismertette, a férfi korábban alkalmi jelleggel más vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett. Ennek során egy másik üzemanyag töltő állomáson – kihasználva, hogy a sofőr éppen a shopban fizette a tankolást – fellépett egy nyitott autóbuszra, és annak előteréből eltulajdonította a járművezető autóstáskáját.

A nyomozó hatóság rablás bűntettének kísérletével és lopás bűntettével gyanúsítja a körözés alapján elfogott, majd őrizetbe vett tettest, akinek letartóztatását a bíróság – az ügyészi indítvánnyal egyetértve – most 30 napra elrendelte, mivel esetében nem csak a szökéstől, hanem az újabb bűncselekmények elkövetésétől is alappal tartani lehetett - fogalmazott dr. Konkoly Thege László. Majd hozzátette, a nyomozási bíró végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított azonban megfellebbezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában