Ez meghiúsult

2023.11.15. 18:15

8 mérföld helyett pár métert tudott megtenni a lopott kocsival egy férfi Parádon

A férfi azt hitte, úgy ellopja majd a parádi "kis pirost", mint a filmekben. Nem jött össze.

Heol.hu

Eddig jutott az autótolvaj

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2022 őszén, Parádon, egy lezárt autó ajtajának felső szárnyát kifeszítette, így jutott be a kocsiba. A vádlott ezután a kábelek összekapcsolásával az autót beindította azért, hogy azt jogtalanul használja és azzal hazamenjen, de a kocsi kormányzára pár méter után lezárt, így a férfi a kocsival nem tudta folytatni útját - tudatta portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte, az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

Törvény
Aki idegen gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, vagy az így elvett, illetve rábízott ilyen járművet használja jogtananul az súlyos, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt, a jármű önkényes elvételének bűntettét követi el. Fontos, hogy az elkövető nem eltulajdonítja a járművet, hiszen akkor más vagyoni elleni bűncselekmény – az egyéb körülményektől függően a lopás valamelyik minősített esete – gyanúja merülne fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában