Katasztrófavédelem

2023.11.13. 18:12

8 méteres fa dőlt az útra Ostorosnál, láncfűrésszel érkeztek a tűzoltók

Egy tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez vonult ki tíz hivatásos és egy önkéntes tűzoltóegység.

Hornyák Réka

Illusztráció

Forrás: HEOL

A múlt hétvégén 15 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A beavatkozást igénylő esetek mellett öt téves jelzés is érkezett az ügyeletre – olvasható a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent közleményben

Szombaton számos esemény történt. Hajnalban egy autó motorterében keletkezett tűz Parádon, a Kossuth Lajos úton. A tűz a garázsra, a közelben lévő fatárolóra, illetve kis mértékben a szomszédos épület tetőszerkezetére is átterjedt. Az ingatlan tulajdonosa a tűz oltását porral oltó készülékekkel megkezdte, majd a helyszínre érkező helyi önkéntes és az egri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg. 

A délelőtti órákban jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy turai házban, a Bocskai István utcában. A hatvani hivatásos tűzoltók mérőműszeres mérésékkel is kimutatták a mérgező gázt egy hibásan működő gázbojler környezetében. Az egység értesítette a gázszolgáltató szakembereit is, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Délután az egri hivatásos tűzoltók Bátor határában egy útra dőlt fa balesetveszélyes részeit távolították el. 

Pár órán belül újabb szén-monoxid-érzékelő riasztásra érkeztek a kollégák. Egy hatvani társasházban jelzett a telepített eszköz, a Hatvanas utcában. A város hivatásos tűzoltóinak mérései is kimutatták a gázt, a gázszolgáltatónak egy hibásan működő vízmelegítőt ki kellett zárnia a rendszerből. Az eset során a lakók nem szenvedtek mérgezést. 

Este pedig gáz szivárgás volt Verpeléten az Akácfa úton, egy családi házban. Az egri hivatásos tűzoltók átszellőztették az épületet, biztosították a helyszínt, a szivárgást a gázszolgáltató szakemberei szüntetették meg. 

Vasárnap hajnalban egy nyolc méteres fa dőlt az útra és akadályozta a forgalmat Ostoros térségében. Az egri hivatásos tűzoltók cselekedtek és egy motoros láncfűrész segítségével eltávolították az akadályt. Ugyanezen hajnali órákban, szintén az egri hivatásos tűzoltók Eger és Szarvaskő között is eltávolítottak az útról egy veszélyes fát. 

Később, délelőtt összeütközött két személyautó, az egyikbe egy harmadik is belecsúszott a 24-es főúton, Parádsasvár közelében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd biztosították a helyszínt. A járművekben összesen hatan utaztak, a balesetben senki sem sérült meg. 

Szintén délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók Zsámbokon, a Bajza Lenke terénél, egy vezetékre dőlt fát távolítottak el. 

Valamint délelőtt megdőlt egy ház fala Pétervásárán a Táncsics úton. A helyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói a veszélyesen lógó falrészeket kéziszerszámokkal eltávolították, majd a területet kordonszalaggal elzárták az emberek elől.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában