Bűnügy

2023.11.22. 09:33

Egy egri étterembe, édesanyja munkahelyére járt vissza lopni a férfi

Az Egri Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

Heol.hu

A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vád szerint az egyik terhelt édesanyja egy egri étteremben dolgozott, így annak bejáratához volt kulcsa. A férfi felvetette társának, hogy ezt kihasználva lopni kellene az étteremből, mellyel a másik férfi is egyetértett - tájékoztatta portálunkat szerdán dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. A közlésből kiderült, hogy első lépésként az ötletgazda vádlott megszerezte a kulcsot, majd ennek segítségével, társával 2023 nyarán többször bementek a vendéglőbe és onnan összesen több, mint 300 ezer forint értékben loptak el műszaki cikkeket és készpénzt.

Az ötletgazda vádlott ebben az ügyben, társa más ügyben van letartóztatva.

A vádiratában a járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje egy év négy hónap szabadságvesztésre az elkövetőket, amennyiben a bűnösségüket a váddal egyezően beismerik. Emellett a vádhatóság a kulcsot megszerző férfi vonatkozásában indítványt tett arra is, hogy a bíróság a kiszabott szabadságvesztés időtartamába rendelje el beszámítani a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt.

Forrás: Magyarország Ügyészsége 

Dr. Gubala Ádám Miklós arról is tájékoztatott, hogy a Büntető Törvénykönyv alapján a kiszabott szabadságvesztésbe, elzárásba, közérdekű munkába és pénzbüntetésbe be kell számítani az előzetes fogvatartás és az olyan bűnügyi felügyelet teljes idejét. Ennek során a bíróság a terhelt számára előírta, hogy lakást, egyéb helyiséget, intézményt, vagy ahhoz tartozó bekerített helyet engedély nélkül nem hagyhat el. A beszámításnál egynapi előzetes fogvatartás egynapi szabadságvesztésnek, egynapi elzárásnak, egynapi tétel pénzbüntetésnek, illetve négy óra közérdekű munkának felel meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában