Késsel

2023.11.13. 13:13

Hajmeresztő régi bűnügy: Füzesabonyban késelt a katona, négy év börtönt kapott

Az elmúlt négy évtized kiemelkedő, tanulságos bűnügyei Heves vármegyében.

Dr. Szalay Zoltán

 – Mindenkit megölök! – ordítozta a vádlott Füzesabonyban a Muskátli vendéglő előtt, s kezében a bicskával hadonászott. Bármennyire is félelmetesnek tűnt, senki nem vette komolyan. Hiba volt. 

A 23 éves Sz. Gy. fenyegetőzéséről, majd szurkálásának, rugdosódásának a következményeiről 1985. december 21-i számában tudósított a Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság. A nyomozás megállapította, hogy az egyeki fiatalember a Muskátliban, utána a Kulacsban irdatlan mennyiségű sört eresztett le a torkán, kísérőnek pedig pálinkát kortyolt. Ha picikét is ivott, az élő fába is belekötött. 

Késő este visszatért a Muskátli vendéglőhöz. Az ott szórakozó A. T., a menyasszonya és a barátaik épp távozni készültek, amikor a vádlott eléjük állt, s közölte: arra nem mehettek! Kést vett elő a zsebéből. A. dulakodni kezdett vele, mire a terhelt a késével kétszer megszúrta őt. Az egyik döfés behatolt a sértett hasüregébe, átszakította a vastagbelet is. A megtámadott segítségére sietők közül egyiknek a lábába rúgott, az elesett, s a kézközépcsontja eltört. 
A katonai szolgálatát töltő Sz. Gy.-t a Heves Megyei Bíróság büntetőtanácsa életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt elsőfokú ítéletében négy év börtönnel sújtotta, ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Elrendelte, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A férfi ifjú kora ellenére ugyanis negyedszer állt bíróság előtt garázda magatartása miatt, s a terhelt javára a bíróság egyetlen enyhítő körülményt sem tudott megállapítani. Sz. Z. 
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában