Podcast

2023.11.17. 11:30

Hamisnak bizonyult az egri tinilányokat erőszakolókról szóló rémisztgetés

Könnyedén vállhat riasztó állhírré a közösségi oldalakon bármi. Az elmúlt hetekben Egerben is keringett egy csekély valóságtartalmú riogatás, melyben tinilányok megerőszakolásáról szólt. Soltész Bálint vármegyei rendőrségi sajtószóvivő volt stúdiónk vendége.

Guti Rita

A Facebookon terjedő pletyka nyomán rendőrségi nyomozás indult, van-e valóságalapja annak a pletykának, amely miatt családanyák, tanárok aggódtak az elmúlt hetekben Egerben. Soltész Bálint, vármegyei rendőrségi sajtószóvivő tiszta vizet öntött a pohárba. Podcastunkból kiderül, mi történt valójában október 6-án a városszéli szórakozóhely közelében. Kitért arra is, hogyan tehetünk, s állampolgári kötelességünk is bejelentést tenni, ha jogellenes dolog jut a tudomásunkra, vagy éppen szemtanúi vagyunk jogsértő cselekedeteknek.

A beszélgetés során Soltész Bálint felidézte azt is, korábban milyen hasonló félelemkeltő hírek keltek lábra, s ezzel adtak munkát a nyomozóhatóságnak.

Hallgasd meg teljes adásunkat!

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában