Múltidéző

2023.11.25. 21:15

Megszurkálta sógorát, megvádolta asszonyát Egerben

Itt az elmúlt négy évtized kiemelkedő és egyben tanulságos bűnügyei közül az egyik, amely Heves vármegyében történt.

Dr. Szalay Zoltán

Az ajtót erőteljes rúgásokkal betörve érkezett látogatóba a volt férj. Jöveteléről előzetesen természetesen nem értesítette a háziakat, akik között az ingatlanban tartózkodott a volt felesége, s a dühös férfi sógora. 
A családon belüli bűncselekményről 1986. január 13-i számában adott hírt Heves megye napilapja, a Népújság. 

A történtek előzménye, hogy a 31 éves T. B. zádorfalvi lakos egy esztendővel korábban vált el a feleségétől. A házasság felbontásának oka nem volt más, mint hogy a férfi több időt töltött a kocsmában a pult mellett, mint otthon. A bíróság a három kiskorú gyermeküket ezek után az anyának ítélte. 

Az apa nagy szeretetére irántuk mi sem volt jellemzőbb, mint hogy 1985 végéig már 12 ezer forint tartásdíjjal tartozott. Többször zaklatta a volt családját, s hasonlóképpen tett ezen a november 9-i estén is. Ám a látogatása ezúttal elfajult… 

Nyolc óra után zörgetett az egri lakás ajtaján, kapatosan, azzal, hogy látni szeretné a kicsiket. Nem engedték be, s ekkor következett az ajtó betörése. A konyhában magához vett egy kést, amivel a sógorát, B. J.-t négyszer is megszúrta. Ezután a rendőrség emberölés kísérletének bűntette, valamint magánlaksértés és tartás elmulasztásának vétsége miatt vette őt bűnügyi őrizetbe. Elkészült utóbb a vádemelési javaslat, s a megyei főügyészségen már a vádirat is. 

Ezzel azonban még nincs vége T. B. bűnlajstromának, amint az a további hivatalos dokumentumokból kiderült. Még 1985. szeptember 30-án ugyanis az Egri Városi Ügyészségen a férfi feljelentette az egykori nejét, mondván, hogy 1981 decemberében még zádorfalvi lakásukon megszülte negyedik közös gyermeküket, s őt a szülés után megölte. 

A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy T. hazudott. Az asszony abban az időben nem is volt terhes, s még annyira sem hízott meg, hogy annak vélhették volna. Később a férfi bevallotta, hamisan vádolta meg a nőt. A feljelentést bosszúból tette, mert a nő nem engedte meg neki a gyermekek láthatását. Ily módon T. B.-nek a bíróság előtt, az előbbieken túl, hamis vád bűntette miatt is felelnie kellett. Addig előzetes letartóztatásban várta az eljárás folytatását.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában