Családon belül

2023.11.04. 16:10

Ököllel ütötte saját testvérét az utcán, a gyöngyösi bíróságra várták

A Gyöngyösi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntette miatt tartott volna előkészítő ülést október 30-án, hétfőn. Végül el kellett halasztani a tárgyalást.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy az ügy nem fejeződött be, V. G. vádlott ugyanis az idézésre nem jelent meg a bíróságon, így az előkészítő ülést halasztani kellett.

A vád szerint cselekmény idén márciusban történt. Egyik este a vádlott a lakóházukban összeveszett élettársával, majd őt kituszkolta az utcára azzal a felszólítással, hogy menjen az apjához. A családi vitát látva kiment az utcán álló és veszekedő vádlotthoz annak testvére – a sértett – és közölte, hogy értesítette a rendőrséget.  

Több se kellett V. G.-nek, a hír hallatán odalépett a sértetthez, ököllel az arcába ütött, melynek következtében a testvér elesett. A vádlott ekkor a földön hanyatt fekvő sértett mellkasára térdelt, lefogta mindkét kezét, majd az arcába térdelt és szabad kezével három ízben ököllel arcon ütötte.  

A vádlottat az édesanyja és élettársa próbálták lehúzni a földön fekvő emberről. Végül a terhelt abbahagyta a bántalmazást. A tettlegesség következtében a megtámadott testvér sérülései közel másfél hónap alatt gyógyultak. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában