Égett a bolt teteje

2023.11.01. 10:01

Papír kaphatott lángra a felsőtárkányi boltnál

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett Felsőtárkányban kedden este egy üzlet tetőszerkezete. Az esetről portálunk még az oltás idején beszámolt. Szerdán reggel megkérdeztük Nagy Csabát, vármegyei katasztrófavédelmi szóvivőt, hogy lehet-e már valamit tudni a tűz keletkezésének okáról, esetleg a kárról.

Sike Sándor

A tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat

Forrás: HVMKI

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölt néhány fontos adatot: a riasztást követően 3/4 8-kor indult az első gépjármű – egri, füzesabonyi és mezőkövesdi tűzoltók hat járművel érkeztek – és 9 óra után néhány perccel sikerült eloltani a lángokat. Természetesen az egységeknek még ezt követően is volt dolga bőven a helyszínen. Jelesül, hogy ekkor még izzott a padlás faszerkezete.

– A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárásban tárják majd fel, s természetesen ennek lezárultáig nem kívánunk találgatásokba bocsátkozni – fogalmazott a szóvivő.

Márton Eriket, a település jegyzőjét – aki a község hivatalos Facebook oldalát is kezeli – arról kérdeztük, hogy a bejegyzések között voltak-e érdemi információk, vagy utalások arra, hogy mi okozhatta a tüzet. Határozott nem volt a válasza. A jegyző is úgy gondolja, hogy a tűzvizsgálatot követően lehet majd okosabb mindenki. Utalt arra, hogy az Agria TV a papírtárolóból kiindulóként nevesítette a tűz keletkezését, de ő ilyen találgatásokkal nem kíván foglalkozni.

tűz Felsőtárkányban, coop, bolttűz, katasztrófavédelem
A tűzoltók nagy erőkkel, hat autóval vonultak a helyszínre.
Forrás: AgriaTv Bt/Facebook

– A tűzoltóknak sikerült megakadályozni, hogy a lángok bejussanak a bolti térbe, lakóingatlan egyáltalán nem volt veszélyben. A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a PB gázpalacktárolót sem érték el a lángok – mondta Felsőtárkány jegyzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában