Éjszakai molesztáló

2023.11.04. 18:00

Sötétben támadott nőkre az erőszakoskodó

Az elmúlt négy évtized tanulságos bűnügyei Heves vármegyében.

Dr. Szalay Zoltán

Támadás fiatal nő ellen (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Késő este volt már. A húszéves D. T. a hevesi vármegyeszékhelyen, a Lenin úton tartott hazafelé. Diszkóból, lovagi kíséret nélkül. Már éppen a lakásához érkezett, amikor egy hosszú fürtű, széles arcú, erős fiú a kapuban átkarolta a derekát, s magához szorította. Ekképpen kezdődött az a Népújságban 1985. november 2-án megjelent cikk, amely két bűntény gyanúsítottjáról szólt. Az illető lányokkal erőszakoskodott. Először a megtámadott ifjú nő lélegzete is elállt, szólni sem tudott. A támadó magával cipelte pár méterrel odébb, s ledöntötte a földre. Közölte is, mi a szándéka. A lány erre sikoltozni kezdett. Szerencséje volt, a szomszédja meghallotta a segélykiáltásokat. Kiszaladt, mire az addig „bátor” ifjú elmenekült.

Ugyanezen az estén, november 9-én még egy bejelentés érkezett. Fiatal nő értesítette a rendőrséget, hogy a Faiskola utcában valaki módszeresen követte őt a sötétben, s már-már nekirontott volna, de sikolyára a férfi elinalt.

Mindkét lány pontos személyleírást adott az erőszakoskodóról. Ennek, s az önkéntes rendőrök és a lakosság segítségének is köszönhető, hogy pár nappal később kézre kerítették az éjszakai molesztálót. A 24 esztendős Sz. L. gyöngyösoroszi lakos – épületasztalosként dolgozott a hevesi vármegyeszékhelyen, s egy barátjánál lakott. Tettét kénytelen volt elismerni, már csak azért is, mert a felismerésre bemutatáskor mind a két sértett őt választotta ki a rendőrségen. Sz. előzetes letartóztatásban várhatta, hogy erőszakos közösülés kísérletének bűntette miatt befejeződjék ellene az eljárás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában