Jótett helyébe...

2023.11.10. 10:02

Vadul rángatta és meg akarta ütni a mentőst a részeg szihalmi férfi

A mentő éppen kórházba szállította a részeg férfit, amikor az elkezdte rángatni és meg akarta ütni az őt mentő egyik mentőst.

Heol.hu

Ebben a mentőautóban történt az incidens

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség a napokban bíróság elé állított egy férfit. A feljegyzés szerint az ittas, kerékpárral eleső és az árokban fekvő terhelthez érkezett egy mentőautó Szihalomra, benne a sértett mentőtechnikussal. A közfeladatot ellátó személyek a férfit beültették a mentőautóba, biztonsági övvel rögzítették, majd az azonnali szükséges vizsgálatok elvégzését követően vele az egri kórházba indultak. Útközben a férfi kicsatolta magát, mire a sértett felhívta a terhelt figyelmét arra, hogy üljön le és kösse be magát. Ennek a terhelt nem tett eleget, hanem felállt az ülésből, rángatni kezdte a mentőtechnikust, akit több alkalommal megpróbált megütni. A sértett a támadást sikeresen elhárította, így cselekmény következtében sérülést nem szenvedett. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Hozzátette, a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta a büntetlen előéletű elkövetőt.

Jogszabály:
A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint, aki közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz, jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel intézkedésre kényszerít, vagy eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Külön jogszabály alapján a mentőtechnikus, mint egészségügyi dolgozó, az egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggő tevékenységvégzése során a betegellátással és a betegirányítással közvetlenül összefüggő feladatai tekintetében közfeladatot ellátó személynek minősül.

A járásbíróság a szóban előterjesztett váddal egyezően állapította meg a férfi büntetőjogi felelősségét, ezért vele szemben egy év szabadságvesztést szabott ki, melynek a végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette.  Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett - fogalmaztott dr. Gubala Ádám Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában