Tragédia

2023.11.14. 15:59

Vizsgálat indult a tarnazsadányi kislány halála ügyében

A járási hivatal megkérdezi az egészségügyi szolgáltatókat, akik ellátták a gyermeket és édesanyját.

Tóth Balázs

A tarnazsadányiak szerint a család tisztességgel nevelte a gyerekeket

Forrás: borsonline.hu

Kizártnak tartják a tarnazsadányiak, hogy az S. család elhanyagolta, vagy esetleg éheztette volna azt a csecsemőt, aki a napokban, öt hónapos korában hunyt el, írja a Bors. A család egy ismerőse a lapnak elmondta, próbálták etetni a kislányt, mindent megtettek érte. Próbáltak többféle tápszert is, kettőt-hármat biztosan, de egyik sem működött. Orvoshoz is elvitték emiatt, aki egy másik tápszert is felírt a kicsinek. A család tisztességgel nevelte a gyerekeket, mindegyik jól táplált, soha nem szenvedtek hiányt ételben. A családjuk nagy, így szinte minden nap vásárolnak, 4-5 kenyeret vesznek, hatalmas tálakkal főznek. Miért pont a kicsit ne etették volna? - tette fel a kérdést egy férfi. A településen a legtöbben biztosak benne, hogy valamilyen szörnyű betegség lehetett a baba halálának az oka, amiről nem tudtak. A zsadányiak többsége a család mellett áll és igyekszik nekik segíteni, írja a lap.

A kislány halála miatt gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a rendőrség. A Heves Vármegyei Kormányhivatal érdeklődésünkre azt írta, a Füzesabonyi Járási Hivatal népegészségügyi feladatkörében eljárva soron kívüli ellenőrzést folytat a Tarnazsadányban elhunyt csecsemő halálának ügyében. A vizsgálat kiterjed valamennyi egészségügyi szolgáltatóra, aki az anyának várandósága alatt, a szülést követően, továbbá a csecsemő részére bármilyen egészségügyi ellátást nyújtott. A védőnői szolgálat már a Markhot Ferenc Oktatókórházhoz tartozik, érdeklődésünkre azt mondták, a nyomozás lezárultáig nem nyilatkoznak az ügyről. Úgy tudjuk, a védőnő jelentette a problémát a gyermekjóléti szolgálatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában