Képzés

2023.12.06. 21:55

A műszaki mentésre is felkészítették az önkéntes tűzoltókat Gyöngyösön

Az önkéntes tűzoltók sokszor hamarabb kiérkeznek a helyszínre, mint a hivatásosok, így eredményesebb a mentés.

Heol.hu

12 önkéntes tűzoltó vizsgázott sikeresen

Forrás: Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A katasztrófavédelem, illetve a hivatásos tűzoltók munkáját nagyban segítik az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek, adta hírül portálunknak Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Heves vármegyében számos alkalommal volt rá példa, hogy a helyi önkéntes tűzoltók elsőként értek ki a településükön történt káresethez és a gyors, szakszerű beavatkozásuknak köszönhetően megelőzték a nagyobb károkat, a tűz elterjedését. Az önkéntesek képzése ezért is kiemelten fontos vármegyénkben, hiszen minél magasabb szintű tudással rendelkeznek, annál hatékonyabban tudják segíteni a katasztrófavédelmi beavatkozásokat - fogalmazott a szóvivő.

A hétvégén a gyöngyösi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon zárult le egy negyven órás, kifejezetten önkéntesek számára szervezett képzés. Az oktatásban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a hivatásos tűzoltók működtek közre, melynek célja az alapvető tűzoltási, műszaki mentési feladatok biztonságos és szakszerű végrehajtására történő felkészítés volt. Az elméleti próbatételt követően az önkénteseknek a megszerzett gyakorlati tudásukat kellett bemutatniuk. A gyöngyösi tűzoltólaktanya udvarán szervezett vizsgán 6 önkéntes tűzoltó egyesülettől, 12 tűzoltó tett sikeres vizsgát, akik a megszerzett tudásukkal és elhivatottságukkal tovább növelik településük tűzbiztonságát - tette hozzá Nagy Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában