Tragédia

2023.12.03. 14:00

Halálos lakástűz volt Apcon - frissítve

Egy ágymelegítős matrac gyulladt ki.

Molnár Helga

Ebben a házban tört ki a tűz, amely tragédiát okozott

Forrás: Agria Tv

Friss:

Advent első vasárnapján egy lakóház egyik szobájában keletkezett tűz Apc településen, a Sport utcában. A száz négyzetméteres lakóház egyik szobájában egy ágymelegítős matrac gyulladt ki - adta hírül honlapján a katasztrófavédelem.

A tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt a mentőszolgálat munkatársai oltották el. Amikor a hatvani hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek, lángok már nem voltak, az egység átvizsgálta az épületet és átszellőztette a lakást. A tűz keletkezésekor az épületben egy ember tartózkodott, akinek a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már az életét megmenteni - írták.

A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja - fogalmaztak.

Hozzátették, a legtöbb esetben nem a lángok, hanem a felszabaduló füst okoz tragédiát. Egy füstérzékelő hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, a készülék használatával megelőzhetőek a füstmérgezések és a nagy kiterjedésű lakástüzek.

Korábban írtuk:

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján Apcon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Dóka Imre azt írta, egy Sport utcai 100 négyzetméteres lakóházban egy ágymelegítős matrac gyulladt ki. A tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt a mentőszolgálat munkatársai eloltották. A hatvani hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták és átszellőztették a lakást.
– A tűz keletkezésekor az épületben egy ember tartózkodott, életét a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni – közölte a helyettes szóvivő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában