Botrány

2023.12.13. 15:45

Letolta a bugyiját és felajánlotta magát az őrnek egy nő a hatvani vasútállomáson

Egy hibás kávéautomatából fakadt ki az incidens a vasútállomáson.

Heol.hu

A hatvani vasútállomás

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Hatvani Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy nő ellen, aki 2023 nyarán, a hatvani vasútállomáson tartózkodott, ahol egy férfit megkért arra, hogy vegyen neki kávét az ott lévő automatából, mivel a szerkezet az általa bedobott készpénzt nem fogadta el. A segítőkész férfi megpróbált eleget tenni a kérésnek, de a hibásan működő készülék nem adott poharat az italhoz, így az kárba veszett - részletezte dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte, a nő ezen olyan mértékben felháborodott, hogy nekitámadt a berendezésnek, melyet hangos szidalmak közepette ököllel ütlegelt. Az egyik vasúti alkalmazott ezt látva próbálta őt jobb belátásra – cselekménye befejezésére – bírni, de a nő vele is kiabálni kezdett, majd a váróterem közepén az alsóneműjét letolva illetlen ajánlatot tett a vasúti őrnek.

A helyettes sajtószóvivő ügyész hozzátette, a vádlott kihívóan közösségellenes erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a közelben tartózkodókban riadalmat és megbotránkozást keltsen. A terhelt jelenleg, más ügyből kifolyólag szabadságvesztés büntetését tölti. A járási ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a dühöngő nővel szemben.

Törvény
Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában