Rendőröket rángattak

2023.12.16. 19:55

Ricsajoztak, majd a rendőröket is bántalmazták Hevesben

A Gyöngyösi Járásbíróságon M. J. és társai ellen folyik büntetőeljárás csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. "A bíróság 2023. december 13. napján tárgyalást tartott, amely további bizonyítás érdekében elnapolásra került" – közölte portálunkkal Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Sike Sándor

Az ügyben – lévén, hogy rendőrök a sértettjei – a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség emelt vádat az alábbi cselekmény miatt: a vádlottak egy háztartásban élnek. A rendőrök két egymást követő napon, az éjszakai és hajnali órákban, állampolgári bejelentés alapján intézkedtek a terheltek lakóhelyén. Ez az első két alkalommal abból állt, hogy a mások nyugalmát zavaró hangos zene miatt az eljáró rendőrök figyelmeztetést alkalmaztak.

Tekintettel arra, hogy a második intézkedést követően továbbra is ricsajozott a család, s ismételten állampolgári bejelentés érkezett csendháborítás miatt, három rendőr ismételten megjelent a vádlottak lakcímén. Az intézkedés megkezdésekor a rendőrök felszólították az elsőrendű vádlottat személyazonosság igazolására. M. J. a felszólításnak nem tett eleget. Helyette a rendőröket szidalmazta.

A harmadrendű terhelt volt az, aki végül kinyitotta az ingatlan kerítésének kiskapuját, majd kiment a rendőrökhöz az ingatlan elé. Ekkor az elsőrendű vádlott is kilépett a kiskapun, azért, hogy a rendőrökkel "kokettáló" családtagját behúzza az udvarra. Ennek megtörténte után M. a nyitott kiskapu mögé lépett és azt egyik rendőrre tolta annak érdekében, hogy megakadályozza a további intézkedést.

Megérkezett a feleség is, a büntetőeljárás másodrendű vádlottja. A nő odament az intézkedő egyenruhásokhoz, és kiabálva rángatta az egyikük alkarját. A harmadrendű terhelt mindeközben a harmadik rendőrt bántalmazta. Tette ezt oly módon, hogy legalább négyszer kézéllel mellkason ütötte. A megtámadott sem volt rest: támadóját megbilincselte. A bilincselés közben az asszony azonban a rendőrt a vállánál, pólójánál fogva kezdte el rángatni, hogy megakadályozza a kényszerintézkedést.

Időközben a nő férjét is megbilincselték az egyenruhások, s vele a rendőrségi szolgálati gépjármű felé indultak, azonban a feleség odalépett hozzájuk, megfogta a bilincsbe vert férje ruházatát, majd rángatta őt annak érdekében, hogy kiszabadítsa a rendőrök fogásából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában