Bűncselekmény

2024.01.30. 14:10

Az egri kórházban lopott egy férfi

Több tízezer forinttal károsította meg a gyanútlan házaspárt egy férfi az egri Markhot Ferenc Kórházban.

Heol.hu

Az egri Markhot Ferenc Kórház

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Járási Ügyészség emelt vádat, amelynek lényege szerint a különös és többszörös visszaeső férfi 2022 telén, az egri kórházban várakozott – ellátásra várt –, amikor felfigyelt arra, hogy a sértett átadta pénztárcáját feleségének, aki elment innivalót venni. A nő a vásárlás után a pénztárcát a saját kabátja zsebébe tette és leült egy székre. A vádlott ekkor a nő mellett helyet foglalt, majd észrevétlenül a sértett felségének kabátzsebébe nyúlt és kivette onnan a kifigyelt pénztárcát, benne egy bankkártyával. A vádlott az orvosi ellátását követően, de annak eredményét meg nem várva távozott az intézményből - ismertette az ügy részeleteit dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Hozzátette, a férfi röviddel ezután a jogtalanul megszerzett bankkártyával többször sikeresen, továbbá kétszer sikertelenül vásárolt, összesen majdnem 30 ezer forint kárt okozva.  

Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette mellett a vád tárgya a szabálysértési értékre, zsebtolvajlás útján, elkövetett lopás vétsége is. Az Egri Járási Ügyészség vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a férfi a vádirattal egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyészség az elkövetővel szemben két és fél év szabadságvesztés és három év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta - tudtuk meg a helyettes sajtószóvivő ügyésztől.

Törvény
A Büntető Törvénykönyv rendelkezése alapján, aki hamis, hamisított vagy jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával vagy az ilyen eszközzel történő fizetés elfogadásával okoz kárt az információs rendszer felhasználásával jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettét követi el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában