Még neki állt feljebb

2024.01.09. 10:21

El akarták vágni a kalauznő torkát a Kál-Kápolnára érkező vonaton

Minden azzal kezdődött, hogy a férfi elaludt a vonaton.

Heol.hu

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű 31 éves férfival szemben, aki a vasútállomáson megfenyegetett egy vasúti dolgozót - tudatta portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Az ügyben lefolytatott nyomozás adatai szerint a vádlott 2022. április 25-én elaludt a Kisújszállásról a kál-kápolnai végállomásra érkező vonaton. A szerelvényt ellenőrző jegyvizsgáló a vonatvezető segítségével ezért felébresztette és megkérte, hogy szálljon le. Az álmából felkeltett terhelt ezt oly mértékben zokon vette, hogy trágár szavakkal és kifejezésekkel szidalmazni kezdte a kalauznőt, akit ráadásul azzal is megfenyegetett, hogy elvágja a torkát. Közölte vele, hogy jobb, ha ezután figyel, mert nem tudhatja, hogy ki közeledik mögötte - részletezte sajtószóvivő ügyész.

Dr. Konkoly Thege László hozzátette, akkor, amikor a három részből álló vonategység kifelé indult az állomásról a férfi felugrott az utolsó kocsira azért, hogy tovább folytassa a sértett zaklatását. Erre azonban már nem került sor, mivel az egyes egységek között azon a szerelvényen nem volt átjárás. A magát így kelepcébe ejtő utast a hevesi vasútállomáson várta, majd igazoltatta a rendőrség. Az ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja a visszaesőnek minősülő elkövetőt. A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a vallomástételt eddig megtagadó vádlottal szemben a bíróság – későbbi esetleges beismerése esetén – az előkészítő ülésen egy év végrehajtandó börtönbüntetést, és egy év közügyektől eltiltást szabjon ki.

Nemrégiben számoltunk be arról portálunkon, hogy súlyos támadások érik a kalauzokat, a füzesabonyi vonatokon már testkamerát viselnek. Októberben a MÁV–VOLÁN-csoport a honlapján, közösségimédia-felületein, vállalati blogjában, óriásplakátokon, járművein és autóbusz-, illetve vonatállomásain változatos tartalmakkal próbálta felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az erőszak nem megoldás a nézeteltérések rendezésére.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában