Heol.hu podcast

2024.01.12. 11:06

Félmillió forintba került egy óvatlan kattintása egy egri nőnek

Online vásárlás esetén lehetőleg kizárólag az erre létesített, feltöltött virtuális kártyát, webkártyát használjunk. Ezen csak alacsony összeget tartsunk, illetve minden esetben mérlegeljük az előre fizetés kockázatát, legyen gyanús, ha utánvétre nincs lehetőség. Soltész Bálint vármegyei rendőrségi sajtószóvivő podcastunkban újabb netes csalásokról számolt be.

Guti Rita

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy soha ne adjuk ki idegennek internetbanki azonosítóinkat, fizetéshez szükséges bankkártyaadatainkat. A bankkártyaszám, az érvényességi idő és a háromjegyű CVC-kód segítségével a csalók hozzáférhetnek a pénzünkhöz. Online piactéren soha ne fizessünk, ha mi vagyunk az eladók, és vevőként se fizessünk előre az áruért. Csak a mögöttünk álló héten 5 feljelentés érkezett a rendőrséghez Hevesből, s a bejelentők mindegyikét az egyik ismert internetes piacon károsították meg. 

Soltész Bálint beszámolójából kiderült, akadt olyan gyanútlan vásárló, akinek félmillió forintja bánta a figyelmetlenséget, azt, hogy óvatlanul kattintva megadta bankkártyája minden adatát egy látszólag egy futárszolgálatkoz kötődő oldalon. A vármegyyei rendőrségi sajtószóvivő beszélt arról is, hogy a kiberbűnözés ellen fokozott küzdelem zajlik a vármegyei rendőr-főkapitányságon is. Külön erre a területre szakosodott nyomozócsoport működik Egerben is a Mátrix Projekt keretében.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában