Tárgyalásra utalva

2024.01.17. 21:30

Húszezer forintért próbált ölni, csak részben ismerte be a tettét

Az emberölés kísérlete miatt indult büntetőügy keddi tárgyalása nem fejeződött be, a vádlott a vádirati tényálláshoz képest csak részben tett beismerő vallomást, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. Így a bíróság bizonyítási eljárást folytat le, s kitűzte március 14-ére a tárgyalást – mondta portálunknak az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea.

Sike Sándor

A törvényszék a vádlott, L. F. ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban kedden tartott előkészítő ülést, amit – a terhelt csak részbeni beismerése miatt – tárgyalásra utalt.

A Heves Vármegyei Főügyészség álláspontja szerint 2023 februárjában történt a bűncselekmény, amit megelőzően a vádlott és a sértett jó viszonyban voltak egymással. Azon a februári napon, az esti órákban, a vádlott felhívta telefonon az otthonában tartózkodó sértettet, és megkérte, hogy autóval szállítsa őt el.

A fuvarra kért jó ismerős egy kis tárolórekeszben 20 ezer forintot helyezett el. A sértett a gépkocsijával a vádlott kérésének megfelelően parkolt le, majd miután az autót megállította L. a pénz megszerzése érdekében egy késsel, öt alkalommal megszúrta.

A szakvéleményre alapozottan a vádirat azt állítja, hogy a sértett sérülései következtében legalább közvetett életveszélyes állapot alakulhatott volna ki. Ezen súlyosabb következményt a sértett védekezése és a rajta lévő ruházat akadályozta meg. Rögzíti a váddokumentum azt is, hogy a vádlott által használt kés alkalmas volt az élet kioltására is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában