Nem volt szomjas

2024.01.10. 16:12

Ittasan vezette a Balatonba közlekedő buszt, lekapcsolta a sofőrt a rendőrség

A sofőr ellen fegyelmi eljárást indítottak, a rendőrség is nyomoz az ügyben.

Molnár Helga

Olvasónk jelezte, hogy szombaton kora délután egy Egerből kifelé közlekedő helyközi járatot megállított a rendőrség a 25-ös főúton. Elmondása szerint vizsgálták a sofőrt, majd egy másik ember vezette tovább a buszt.

Megkerestük a Volánbusz Zrt-t, hogy pontosan mi történt.
– A január 6-án Egerből Balaton községbe közlekedő járatunk autóbusz-vezetőjén a rendőrség alkoholszondás ellenőrzést végzett, a vizsgálat sajnos pozitív eredménnyel zárult. A Volánbusz természetesen a zéró tolerancia elvét alkalmazza a munkavégzés közbeni alkoholfogyasztás és ittasság vonatkozásában és maga is rendszeresen végez erre vonatkozó ellenőrzéseket. A konkrét eset kapcsán társaságunk azonnal fegyelmi eljárást indított, emellett az ügyben rendőrségi eljárás is folyamatban van – közölték.

Soltész Bálint, Heves vármegyei rendőrségi sajtószóvivő kérdésünkre elmondta: a szombati eset miatt valóban büntetőeljárást indítottak, amely folyamatban van, ezért a részletekről egyelőre nem tudott beszámolni.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában